Ik voel me verlicht en neem deel aan het universum

Kleurologie bevat het Triniteits beginsel. De (goddelijke) drievuldigheid is terug te vinden in de harmonie die Kleuren, Geuren en Muziek met elkaar verbinden.

Chakra

Met kleuren en kleurharmonieën kunnen lichamelijke klachten worden verlicht en voorkomen. Fysieke, Emotionele en Spirituele krachten worden gemobiliseerd. Problemen worden aangepakt, verholpen en/of tot oplossing gebracht.

No.1
De Harmonie HELDER en de Kleur ROOD vormen samen de kleur HELDERROOD. Deze kleur staat voor ENERGIE. De frequentie van deze kleur begint na het voor ons onzichtbare INFRAROOD.

In klassieke muziek associeert deze kleur met de TANGO van ISAAC ALBENIZ – opus 165 nr.2

No. 2
De Harmonie WARM en de Kleur ORANJE vormen samen de kleur WARMORANJE. Deze kleur staat voor CREATIVITEIT.
Het is de menging van het Energieke ROOD met het Verlichte GEEL.

In klassieke muziek associeert deze kleur met CHOPIN – WALS op.69 nr.1

No. 3
De Harmonie LICHT en de Kleur GEEL vormen samen de kleur LICHTGEEL. Deze kleur staat voor MOED, voor Veiligheid, Tevredenheid en Geduld. Geel geeft verlichting en is net als Rood en Blauw een primaire kleur.

In Klassieke Muziek associeert deze kleur met J.S. BACH – Prelude NWV 846

No. 4
De Harmonie MILD en de Kleur GROEN vormen samen de kleur MILDGROEN. Deze kleur staat voor LIEFDE, voor Toewijding, Rust en Balans. Het is de menging van het Verlichte GEEL met het Koele BLAUW.

In klassieke muziek associeert deze kleur met MENDELSOHN – Lieder ohne worter nr.6

No. 5
De Harmonie KOEL en de Kleur BLAUW vormen samen de kleur KOELBLAUW. Deze kleur staat voor WAARDIGHEID en SENSITIVITEIT. Blauw is net als Rood en Geel een primaire kleur RGB = Rood/Geel/Blauw.

In klassieke muziek associeert deze kleur met W.A. Mozart – Adagio KV 540

No. 6
De Harmonie DIEP en de Kleur PAARS vormen samen de kleur DIEPPAARS. Deze kleur staat voor INTUÏTIE en het SPIRITUELE. Het is de menging van het Energieke Heldere ROOD met het Sensitieve Koele BLAUW.

In klassieke muziek associeert deze kleur met GNOSSIENNE van ERIK SATIE