Uitleg kleur

Kleuren roepen emoties en gevoelens op. Dit kan een gevoel van welbehagen of juist een bepaalde onrust geven. Kleuren brengen rust en balans, maar ook energie en opwinding.

Met deze wetenschap wordt ook in de modewereld al sinds jaar en dag ‘gespeeld’. Een passende kleur  versterkt je persoonlijke uitstraling en geeft zelfvertrouwen door een beter gevoel van eigenwaarde.

Het ColorMode Kleursysteem


Met het ColorMode kleuranalysesysteem ontdek je welke kleur jouw karakter ondersteunt. In het ColorMode kleursysteem worden kleuren onderverdeeld in drie harmonie├źn:

ZUIVERHEID – de kleuren zijn helder of gedempt
ONDERTOON – de kleuren zijn koel of warm
KLEURHOOGTE – de kleuren zijn licht of diep


Dit kleursysteem wordt toegepast bij het vaststellen van ieders persoonlijke kleurharmonie. Hierbij gaat het om je uiterlijke verschijningsvorm. Het geeft een perfecte indicatie van je kleurrichting in tegenstelling tot de verouderde indeling in seizoenen: Lente-, Zomer-, Herfst- of Wintertypen.

De kleuren van huid, haar en ogen vormen samen een kleurharmonie, die zo uniek is als je vingerprint. Elke uitstraling heeft een meetbaar kleurkarakter met de volgende kenmerken:

Helder – zuivere, onvermengde kleuren
Gedempt – heldere kleuren vermengt met grijs
Koel – kleuren met een blauwe zweem
Warm – kleuren met een zweem van geel en rood
Licht – pasteltinten met wit
Diep – donkere kleuren met zwart

Met behulp van de ColorMode kragen of doeken wordt tijdens een kleurenanalyse door een kleurconsulent jouw kleurenpalet bepaald. Je ontvangt dan jouw persoonlijke Com-card met kleuradvies.